Ana içeriğe atla

En Basit Yöntem! Takılı Disk İçindeki Dosyaları Silmek (HDD, SSD, USB uyumludur)

Windows işletim sistemi yüklü cihazlarda konsol komutları ile depolama aygıtını(Hdd, ssd, usb…) tamamen silebilir ve cihazı kullanabilirsiniz.

Örneğin ben bir Linux kökenli kullandığım bir diski Windows 10’da biçimlendirmek istedim ama o da ne! Biçimlendirme formatından dolayı diski göremedim. Fakat cmd.exe içerisinde dos komutları ile bu işlemi gerçekleştirebildim. Bazı sabit disklerdeki partitionları Windows’un kullanıcı arayüzünden silmek ya da müdahale etmek pek mümkün olmuyor. Sizde bu veya daha farklı bir sebepten dolayı bu işlemi gerçekleştirmek isteyebilirsiniz.  

  1. Başlat menüsünden cmd.exe’yi bulup yönetici olarak çalıştırın.

  2. Açılan komut satırında diskpart yazıp Enter tuşuna basın.
  3. Cihazda kaç tane depolama aygıtı takılı göreceksiniz. Hdd,ssd, usb… burada “disk 0, disk 1, disk 2… şeklinde alt alta sıralanmış göreceksiniz.
  4. İçeriğini silmek istediğiniz diski seçin. Örneğin ben resimde 29 gb usb diski seçtim “select disk 1” komutu ile. Sizde istediğiniz disk numarasını seçiniz ve konsola “Select disk no” yazın ve Enter tuşuna basın.
  5. Ekranda “Disc x is now selected disk” yazısını göreceksiniz. Bu istediğiniz diski seçtiğiniz anlamına gelmektedir. Şimdi sıfırlama komutunu gireceğiz.(DİKKAT bu işlem geri alınamaz silinen dosyaları geri getirmezsiniz. Bu yüzden kurtarmak istediğiniz dosyaları öncesinde yedeklediğinizden emin olun.)
  6. Diski silmek için konsola clean yazın ve enter tuşuna basın.

  7. Diski sıfırlama işlemi bitti ama Windows’un görmesi için son bir işlem daha kaldı.
  8. Konsola exit yazarak komut penceresini kapatın. Komut satırı ile işimiz sona erdi.
  9. Başlat menüsümü tekrar açın ve “Sabit disk bölümleri oluştur ve biçimlendir” yazıp bulunan sonuca tıklayın.

  10. Açılan pencererede aşağıda disk0, disk 1… sıralandığını göreceksiniz. Orada az önce konsolda sildiğiniz diski bulun.(Sildiğiniz diski toplam GB alanından teyit edebilirsiniz.)
  11. Diske sağ tıklayın “Sürücü harfi ve yolu değiştir” seçin ve sürücü ata seçeneğini onaylayın.

  12. İşte bu kadar. Bilgisayarınızı yeniden başlattığınız zaman “Bu bilgisayar” içerisinde diski göreceksiniz.

Not: Silme işlemi geri alınamaz. Önemli dosyalarınızı diskte olmasından emin olun. Hafıza kartı, hdd, ssd, usb… tüm depolama aygıtlarını sıfırlayabilirsiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wordpress Domain Değiştirme SQL kodları

Wordpress sitenizin domain değişikliği oldukça basit.İlk olarak Ftp üzerinden dosya yedeğinizi sunucuya yükleyin. Ardından phpmyadmin üzerinden mysql veritabanını upload ettikten sonra veritabanı adına tıklayın. sql menüsüne tıklayın açılan pencerede içerisinde bu kodları çalıştırın. Domain isimlerini kendi site isminize göre değiştirmeyi unutmayın. UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl'; UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.eskialanadi.com','http://www.yenialanadi.com'); UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com');

9 Adımda Mobil Oyun Yapın

1. Fikir Bulma: İyi bir mobil oyun yapmak için öncelikle bir fikir bulmanız gerekiyor. Bu fikirler oyun dünyasından veya günlük hayattan olabilir. Önemli olan oyunun ilgi çekici, eğlenceli ve yenilikçi olmasıdır. Örneğin günlük hayatınızda gördüğünüz veyaşadığınız bir konuyu senaryolaştırmaya çalışmaktan başlayabilirsiniz. 2. Araştırma: Fikirlerinizi geliştirirken piyasada benzer oyunlar olup olmadığını araştırmalısınız. Bu, oyunu yaparken karşılaşabileceğiniz sorunları önlemenize veya oyunu daha da geliştirmenize yardımcı olacaktır. 3. Platform Seçimi: Mobil oyun yaparken, hangi platformu seçeceğinize karar vermeniz gerekiyor. iOS, Android veya hem iOS hem de Android için mi olacak? Karar vermeden önce her platformun avantajları ve dezavantajları hakkında araştırma yapmalısınız. 4. Oyun Motoru: Mobil oyun geliştirmek için bir oyun motoru seçmeniz gerekiyor. Oyun motorları size arayüz, animasyon, fizik motoru, öğe yönetimi ve kullanıcı arayüzü gibi birçok özelliği sağlayacaktır. Un

PHP Yazılım Dilinin Tarihçesi

PHP ilk olarak 1994 yılında Danimarkalı bir geliştirici olan Rasmus Lerdorf tarafından yazılmıştır. Lerdorf, açık kaynaklı bir web geliştirme aracı olarak başlangıçta kendi ihtiyaçları için kullanmıştır. İlk oluşturulan program, kişisel web sayfasında ziyaretçi sayısını izlemek için bir CGI programıydı. İlk başlarda bu dil ile sınırlı işlemler yapılabiliyordu. 1995 yılında PHP, yeni bir versiyon ile saklanan form verilerini işleyebilen bir dil haline geldi. Bu, web geliştiricilerin sayfa verilerini kaydetmek için ilk kez bir yol sunması açısından önemli bir gelişme oldu. PHP 1997’de PHP 3 çıktı ve bu sürüm, PHP’nin önemli bir dönüm noktası haline geldi çünkü Artifex Software tarafından yazılan ve PHP’nin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir motor olan Zend Engine kullanılmıştır. PHP 4, 2000 yılında piyasaya sürüldü ve bu sürümde, PHP’nin HTML ile birleştirilmesi için yeni bir yöntem olan PHP etiketi tanıtıldı ve bu kod bloklarını daha okunaklı hale getirdi. Ayrıca, PHP artık sınıfları v