Ana içeriğe atla

Türkiye'den Daha Fazla Altına Sahip Ülkeler

Araştırmalarımın sonunda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası kasalarında altın olduğunu öğrendikten hemen sonra diğer ülke merkez bankalarının kasalarında ne kadar altın olduğunu merak ettim. Bu rakamlara IMF’nin kendi sitesindeki raporlardan erişebildim. Size meraklısı iseniz dünyadaki altın stoklarını, hangi ülke ne kadar altına, dolara, dovize sahip oradaki raporlardan öğrenebilirsiniz.

https://www.youtube.com/watch?v=NcNqld4hcG0

Uğruna savaşlar yapılan filmler çekilen bu sarı maden için ne söylesek olmaz ama sizlere hangi devletin ne kadar altını var söyleyebiliriz. Siz sormadan söyleyelim bu altınlar güvenlikli depolarda üst üst dizilmiş külçe altın şeklinde saklanıyor. Artık başlayalım

Dünyada en fazla altına sahip devlet Amerika Birleşik Devletleri 8.133 ton altına sahip. dolar karşığı 470 milyon dolar ediyor.  Kentucky’ de bulunan Fort Kno isimli kasada saklanıyor ve ABD ordusu tarafından korunuyor. O kadar çok altın varki bu altınları satarak 8.722 tane 2023 model Ferrari alabilirsiniz.

  1. sıradaki ülke Almanya 194 milyon dolarlık altına sahip Almanya merkez bankasında saklanan bu altınlar ile 3360 tane okul yaptırabilirsiniz. Gerçi bu kadar öğrenci bulabilir misiniz onu bilemeyiz.
  2. sıradaki İtalya 2451 ton altına sahip. Piyasa değeri 147 milyon dolar. İtalya iserse altınları satıp yerine 183.979 tane İphone 14 satın alabilir. Satın aldığı iphone larla 67 YIL BOYUNCA her gün yeni bir iphone 14 kullanabilir.
  3. sırada olan Fransa 2436 ton yani 141 milyon dolarlık altına sahip. Bu altınla 490 tane okulu inşaatını sıfırdan yaptırıp içerisine spor salonu ve bilim laboratuvarı kurabilirsiniz.
  4. sırada yer alan Rusya 2298 Ton altına sahip. 133 Milyon dolara denk gelmekte.
  5. sırada şaşırtan bir ülke Çin Halk Cumhuriyeti bulunuyor. 1948 ton yani 112 milyon dolarlık fiziksel altına sahip Çin büyüyen ekonomisi ile gelecekte yükselebilecek mi birlikte göreceğiz.
  6. sırada dünyanın kasası olarak bilinen İsviçre yer alıyor. Coğrafi olarak küçük ülkenin 1040 ton gibi devasa bir altın rezervi var. İsviçre Ulusal Bankası’nda saklanan bu rezerv ülkenin para birimine de güç verip değerini korumasını sağlıyor.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wordpress Domain Değiştirme SQL kodları

Wordpress sitenizin domain değişikliği oldukça basit.İlk olarak Ftp üzerinden dosya yedeğinizi sunucuya yükleyin. Ardından phpmyadmin üzerinden mysql veritabanını upload ettikten sonra veritabanı adına tıklayın. sql menüsüne tıklayın açılan pencerede içerisinde bu kodları çalıştırın. Domain isimlerini kendi site isminize göre değiştirmeyi unutmayın. UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl'; UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.eskialanadi.com','http://www.yenialanadi.com'); UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com');

9 Adımda Mobil Oyun Yapın

1. Fikir Bulma: İyi bir mobil oyun yapmak için öncelikle bir fikir bulmanız gerekiyor. Bu fikirler oyun dünyasından veya günlük hayattan olabilir. Önemli olan oyunun ilgi çekici, eğlenceli ve yenilikçi olmasıdır. Örneğin günlük hayatınızda gördüğünüz veyaşadığınız bir konuyu senaryolaştırmaya çalışmaktan başlayabilirsiniz. 2. Araştırma: Fikirlerinizi geliştirirken piyasada benzer oyunlar olup olmadığını araştırmalısınız. Bu, oyunu yaparken karşılaşabileceğiniz sorunları önlemenize veya oyunu daha da geliştirmenize yardımcı olacaktır. 3. Platform Seçimi: Mobil oyun yaparken, hangi platformu seçeceğinize karar vermeniz gerekiyor. iOS, Android veya hem iOS hem de Android için mi olacak? Karar vermeden önce her platformun avantajları ve dezavantajları hakkında araştırma yapmalısınız. 4. Oyun Motoru: Mobil oyun geliştirmek için bir oyun motoru seçmeniz gerekiyor. Oyun motorları size arayüz, animasyon, fizik motoru, öğe yönetimi ve kullanıcı arayüzü gibi birçok özelliği sağlayacaktır. Un

PHP Yazılım Dilinin Tarihçesi

PHP ilk olarak 1994 yılında Danimarkalı bir geliştirici olan Rasmus Lerdorf tarafından yazılmıştır. Lerdorf, açık kaynaklı bir web geliştirme aracı olarak başlangıçta kendi ihtiyaçları için kullanmıştır. İlk oluşturulan program, kişisel web sayfasında ziyaretçi sayısını izlemek için bir CGI programıydı. İlk başlarda bu dil ile sınırlı işlemler yapılabiliyordu. 1995 yılında PHP, yeni bir versiyon ile saklanan form verilerini işleyebilen bir dil haline geldi. Bu, web geliştiricilerin sayfa verilerini kaydetmek için ilk kez bir yol sunması açısından önemli bir gelişme oldu. PHP 1997’de PHP 3 çıktı ve bu sürüm, PHP’nin önemli bir dönüm noktası haline geldi çünkü Artifex Software tarafından yazılan ve PHP’nin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir motor olan Zend Engine kullanılmıştır. PHP 4, 2000 yılında piyasaya sürüldü ve bu sürümde, PHP’nin HTML ile birleştirilmesi için yeni bir yöntem olan PHP etiketi tanıtıldı ve bu kod bloklarını daha okunaklı hale getirdi. Ayrıca, PHP artık sınıfları v