Ana içeriğe atla

Bitcoin Stake Edilebilir mi? Bitcoin Kilitleyerek Bitcoin Kazanılabilir mi?

İlk olarak 1-2 cümle ile stake’nin ne olduğunu bilmeyenlere açıklayıp konumuza öyle devam edelim.

  • Eğer kripto paralarda blok zinciri teknolojisinin ne olduğunu bilmiyorsanız stake; sizin için klasik bankacılıktaki vadeli hesap gibidir. Hesabınıza nakit para(bizde bitcoin) yatırırsınız ve bu hesap bakiyenizden faiz kazanırsınız. Bu sürede örneğin 90 gün paranın kitli kalır. Blok zinciri teknolojini bilmeyenler için bu kısa açıklama yeterli olacaktır.
  • Eğer yazılıma meraklıysanız ve blok zinciri teknolojinin nasıl çalıştığını biliyorsanız. Bu sayfayı okumanızı tavsiye ederim. Ayrıca meraklısına Proof of Work ve Proof of Stake okumalarını tavsiye ediyorum.

Konumuza dönersek pek çok borsa veya uygulama, üyelerinin popüler olmasından ötürü Bitcoin’lerini stake etmesini, 30-60-90-360 gibi günlerde borsada kilitleyerek bu işlemden faiz geliri elde edeceğini taahhüt etmekte. Sanki bir problem yokmuş gibi geliyor değil mi? Üyeler için oldukça cazibeli faiz oranları sunarak üyelerinden borsa cüzdan adreslerine sahip oldukları Bitcoin leri transfer etmelerini istiyor. Müşteri memnun pasif gelir elde ediyor, borsa memnun elindeki Bitcoin sayısını arttırıyor. Fakat tüm burada bir sorun var. Çünkü Bitcoin kullandığı teknolojiden ötürü stake edilen bir teknolojiye sahip değil.

Nasıl yani? Dediğini duyar gibiyim. Bitcoin stake edilemiyorsa tüm bu borsalar neden ısrarla bizden Bitcoin stake için istiyor? Durumun ilginçleşmeye başladığı noktaya hoş geldiniz. İsimlerini tek tek yazmaya ve ekran görüntülerini almanın gerekliliği olmadığı düşünüyorum. Tüm borsa uygulamalarında Bitcoin stake sayfası var. Peki nasıl oluyor da stake edilemeyen Bitcoin için “Bitcoin Stake Edin” başlıklı duyurular yapılıyor.

Bütün bu karmaşa aslında Ethereum yaratıcı Vitalik Buterin’in Ethereum 2.0 teknolojine geçeceğini duyurması ile başladı. Tam burada Bitcoin stake konuyla Ethereum ne alakası var demeniz olası. Fakat devamında emin olun anlayacaksınız.

Ethereum 2.0 özetle yüksek işlem gücüne sahip bilgisayarlar ile madenciliği bırakarak çevre dostu olacağı söylemiyle Proof of Stake teknolojini kullanacağını duyurmasıyla başladı. Artık ethereum madenclikle elde edilmeyecek, stake edilerek kazanılacaktı. Stake kavramı Ethereum ile ortaya çıkmadı ama popüler yapan Ethereum oldu.

İşte burada kripto para toplulunun belkide tek sevmediğine özelliği tekrar ortaya çıkmakta. İnsanlar gördüğüne değil gerçek olmasını istediklerine inanmayı tercih ediyor. Bu Bitcoin’in ilk ortaya çıkışından beri hiç değişmedi. Biz internet sitemizde veya sosyal medya’da Bitcoin stake edilemez, bu şekilde Bitcoin kazanamazsınız dedikçe insanlar inanmak istediklerini tercih etti. İlk olarak dolandırıcı web siteleri “Bitcoin stake” vaadi ile reklam verip zavallı Bitcoin sahiplerinin Bitcoinleri ile ortadan kayboldular. Stake dolandırıcılığı yazımızı takiplerimiz hatırlayacaktır. Fakat bir noktada bu yalan o kadar popüler toldu ki tüm büyük ve güvenilir borsalar dahi rakiplerinden geri kalmamak için “Bitcoin Stake Edin” başlıklı reklamalara başladılar. Ethereum’un popülerleştirdiği stake kavramı, Bitcoin sahiplerinin pasif gelir umuduna dönüştü. Kısacası tüm borsaların stake etme vaadi ile topladığı Bitcoinler aslında sadece vadeli hesaba para yatırıp faiz kazanmaktan ibaret. Bitcoin hala yanlızca madencilikten elde ediliyor ve Bitcoin hala stake edilemiyor. İlginç ve üzücüdür ki Bitcoin topluluğu hala olmayan bir stake işlemine inanmayı tercih ediyor. Gerçeğin ne olduğu inanılmak istenenden sonra geliyor.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wordpress Domain Değiştirme SQL kodları

Wordpress sitenizin domain değişikliği oldukça basit.İlk olarak Ftp üzerinden dosya yedeğinizi sunucuya yükleyin. Ardından phpmyadmin üzerinden mysql veritabanını upload ettikten sonra veritabanı adına tıklayın. sql menüsüne tıklayın açılan pencerede içerisinde bu kodları çalıştırın. Domain isimlerini kendi site isminize göre değiştirmeyi unutmayın. UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl'; UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.eskialanadi.com','http://www.yenialanadi.com'); UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com');

9 Adımda Mobil Oyun Yapın

1. Fikir Bulma: İyi bir mobil oyun yapmak için öncelikle bir fikir bulmanız gerekiyor. Bu fikirler oyun dünyasından veya günlük hayattan olabilir. Önemli olan oyunun ilgi çekici, eğlenceli ve yenilikçi olmasıdır. Örneğin günlük hayatınızda gördüğünüz veyaşadığınız bir konuyu senaryolaştırmaya çalışmaktan başlayabilirsiniz. 2. Araştırma: Fikirlerinizi geliştirirken piyasada benzer oyunlar olup olmadığını araştırmalısınız. Bu, oyunu yaparken karşılaşabileceğiniz sorunları önlemenize veya oyunu daha da geliştirmenize yardımcı olacaktır. 3. Platform Seçimi: Mobil oyun yaparken, hangi platformu seçeceğinize karar vermeniz gerekiyor. iOS, Android veya hem iOS hem de Android için mi olacak? Karar vermeden önce her platformun avantajları ve dezavantajları hakkında araştırma yapmalısınız. 4. Oyun Motoru: Mobil oyun geliştirmek için bir oyun motoru seçmeniz gerekiyor. Oyun motorları size arayüz, animasyon, fizik motoru, öğe yönetimi ve kullanıcı arayüzü gibi birçok özelliği sağlayacaktır. Un

PHP Yazılım Dilinin Tarihçesi

PHP ilk olarak 1994 yılında Danimarkalı bir geliştirici olan Rasmus Lerdorf tarafından yazılmıştır. Lerdorf, açık kaynaklı bir web geliştirme aracı olarak başlangıçta kendi ihtiyaçları için kullanmıştır. İlk oluşturulan program, kişisel web sayfasında ziyaretçi sayısını izlemek için bir CGI programıydı. İlk başlarda bu dil ile sınırlı işlemler yapılabiliyordu. 1995 yılında PHP, yeni bir versiyon ile saklanan form verilerini işleyebilen bir dil haline geldi. Bu, web geliştiricilerin sayfa verilerini kaydetmek için ilk kez bir yol sunması açısından önemli bir gelişme oldu. PHP 1997’de PHP 3 çıktı ve bu sürüm, PHP’nin önemli bir dönüm noktası haline geldi çünkü Artifex Software tarafından yazılan ve PHP’nin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir motor olan Zend Engine kullanılmıştır. PHP 4, 2000 yılında piyasaya sürüldü ve bu sürümde, PHP’nin HTML ile birleştirilmesi için yeni bir yöntem olan PHP etiketi tanıtıldı ve bu kod bloklarını daha okunaklı hale getirdi. Ayrıca, PHP artık sınıfları v