Ana içeriğe atla

DeFi Nedir, DeFi Neden Önemlidir?

DeFi kavramı, merkeziyetsiz finans kavramının kısaltması olarak bilinmektedir. Bu durumu açıklamak gerekirse; finansal aracıları bozmak amacıyla kripto para birimi ya da blok zincirindeki çeşitli finansal uygulamalar adına kullanılmaktadır. Merkeziyetsiz Finans kavramının kısaltması olan bu kavram, tek bir sunucu yerine merkeziyetsiz bir bilgisayar ağı üzerinde çalışmakta olan bir finansal sistem olarak da bilinmektedir.

DeFi kripto para uygulamaları, aracıyı tamamen ortadan kaldırmaktadır. Böylece kullanıcılara daha fazla kontrol edebilme şansı, daha fazla esneklik ve daha hızlı işlem yapılmasına olanak sağlamaktadır. Bu tür sistemler, kullanıcılara daha düşük maliyetler ile işlem yapma olanağı da sağlamaktadır. DeFi isimli sistemde oluşturulan tokenler, otomatik ve merkeziyetsiz olarak çalışan platformlara özgü birçok farklı kripto para birimlerini temsil etmektedir. Akıllı sözleşmelerin de kullanıldığı bu tür sistemlerde, kullanıcılara ait olan 75 milyar dolarlık kripto paranın saklanmış olduğu blok zincir üzerine inşa edilmiş birçok finansal hizmet yer alabilmektedir.

Bu borsa, Açık Bankacılık ya da Açık Kaynaklı Kod gibi bir akımı temsil etmektedir. Merkezi blok zincirleri üzerine kurulu projeler ya da platformlar, DeFi uygulaması olarak kendilerini pazarlama şansına sahip olabilmektedir. DeFi isimli sistem üzerinde sunulmakta olan faiz kazanma ya da borç alma gibi finansal işlemlere erişim sağlamak mümkün olabilmektedir.

DeFi Hangi Borsada Yer Alıyor?

DeFi isimli kripto para, Blockchain sistemi üzerinde çalışmaktadır. Bu tür uygulamalar, ürünler, finansal piyasalar ve hizmetler yaratmaya müsait olabilmektedir. Bu kripto paralar, birçok Binance ve Gate.io gibi büyük borsalarda işlem görmekte olan kripto paralar arasında yer almaktadır.

En Popüler 15 DeFi Borsası Listesi

FightOut (FGHT) isimli Popüler DeFi Borsası

Genel Olarak Satın Alabileceğiniz En İyi DeFi Coin

Dash 2 Trade (D2T) isimli Popüler DeFi Borsası

Potansiyeli Yüksek DeFi Coin

IMPT (IMPT) isimli Popüler DeFi Borsası

Çevre Dostu En İyi DeFi Projesi

Tamadoge (TAMA) isimli Popüler DeFi Borsası

Popüler Deflasyonist Kripto Para Birimi

Battle Infinity (IBAT) isimli Popüler DeFi Borsası

Metaverse Tabanlı En İyi Defi Coinlerden Biri

DeFi Coin (DEFC) isimli Popüler DeFi Borsası

Gelecek Vadeden En İyi DeFi Projesi

Lucky Block (LBLOCK) isimli Popüler DeFi Borsası

Yeni Nesil Akıllı Sözleşme Teknolojisi

Uniswap (UNI) isimli Popüler DeFi Borsası

Popüler DEX Sistemi

Terra 2.0 (LUNA) isimli Popüler DeFi Borsası

Yenilenmiş LUNA Fırsatları

Decentraland (MANA) isimli Popüler DeFi Borsası

Sanal Gerçeklik Projesi

Yearn.finance (YFI) isimli Popüler DeFi Borsası

Merkeziyetsiz Kredi Sözleşmeleri

The Graph (GRT) isimli Popüler DeFi Borsası

Yeni Nesil Bilgi Erişim Teknolojisi

SushiSwap (SUSHI) isimli Popüler DeFi Borsası

Merkeziyetsiz Borsa Sistemi

Cosmos (ATOM) isimli Popüler DeFi Borsası

İletişim ve Etkileşim Teknolojisi

Kyber Network (KNC) isimli Popüler DeFi Borsası

Anlık Takas Ve Likidite Sistemi Protokolü

FightOut (FGHT) isimli Popüler DeFi Borsası Hakkında Detaylı Bilgi

Bu borsa, Ethereum blok zincirinin üzerine inşa edilmiş olup, Metaverse evreninin yasal para birimi olarak da bilinmektedir. Taraflar; liglere, turnuvalara ve diğer etkinliklere katılım sağlamak için bu tokeni kullanmaktadır. Metaverse evreni içerisinde gerçekleşmekte olan tüm satım alımlar sadece bu borsa ile yapılmaktadır. Proje kullanıcıların gerçek hayat sırasında sağlıklarını kontrol altına almak adına spor koçları ve programlar da sunarak mümkün olabilecek en yüksek desteği sağlayabilmektedir.

Ön Satış Başlangıç Tarihi: 14 Kasım 2022
Satın Alma Yöntemleri:ETH, USDT ve Transak
Blok Zinciri Altyapısı:Ethereum

Yatırımlara Doğru Karar Vermek İçin: Dash 2 Trade (D2T) isimli Popüler DeFi Borsası

En İyi DeFi projeleri listesinde ikinci sırada yer almakta olan kripto para pazarına yeni giriş yapmakta ve ön satışlarında kısa sürelerde önemli rakamlara ulaşmakta olan bu DeFi borsası, üst düzey kripto para analizi ve bilgi platformu olarak da konumlandırılmaktadır.

Platform, mevcut yatırımlarına daha bilinçli kararlar verme noktasında yardımcı olmak amaçları ile kripto para alım ve satım ışıkları, fiyat tahmin süreçleri ve sosyal analiz işlemleri gibi hizmetler sunmaktadır. Alabileceğiniz her türlü DeFi borsasına göre, bu borsayı incelemeniz ve bu borsada işlem sağlamanız uzun vadede size farklı kapıları açmış olacaktır.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wordpress Domain Değiştirme SQL kodları

Wordpress sitenizin domain değişikliği oldukça basit.İlk olarak Ftp üzerinden dosya yedeğinizi sunucuya yükleyin. Ardından phpmyadmin üzerinden mysql veritabanını upload ettikten sonra veritabanı adına tıklayın. sql menüsüne tıklayın açılan pencerede içerisinde bu kodları çalıştırın. Domain isimlerini kendi site isminize göre değiştirmeyi unutmayın. UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl'; UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.eskialanadi.com','http://www.yenialanadi.com'); UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com');

9 Adımda Mobil Oyun Yapın

1. Fikir Bulma: İyi bir mobil oyun yapmak için öncelikle bir fikir bulmanız gerekiyor. Bu fikirler oyun dünyasından veya günlük hayattan olabilir. Önemli olan oyunun ilgi çekici, eğlenceli ve yenilikçi olmasıdır. Örneğin günlük hayatınızda gördüğünüz veyaşadığınız bir konuyu senaryolaştırmaya çalışmaktan başlayabilirsiniz. 2. Araştırma: Fikirlerinizi geliştirirken piyasada benzer oyunlar olup olmadığını araştırmalısınız. Bu, oyunu yaparken karşılaşabileceğiniz sorunları önlemenize veya oyunu daha da geliştirmenize yardımcı olacaktır. 3. Platform Seçimi: Mobil oyun yaparken, hangi platformu seçeceğinize karar vermeniz gerekiyor. iOS, Android veya hem iOS hem de Android için mi olacak? Karar vermeden önce her platformun avantajları ve dezavantajları hakkında araştırma yapmalısınız. 4. Oyun Motoru: Mobil oyun geliştirmek için bir oyun motoru seçmeniz gerekiyor. Oyun motorları size arayüz, animasyon, fizik motoru, öğe yönetimi ve kullanıcı arayüzü gibi birçok özelliği sağlayacaktır. Un

PHP Yazılım Dilinin Tarihçesi

PHP ilk olarak 1994 yılında Danimarkalı bir geliştirici olan Rasmus Lerdorf tarafından yazılmıştır. Lerdorf, açık kaynaklı bir web geliştirme aracı olarak başlangıçta kendi ihtiyaçları için kullanmıştır. İlk oluşturulan program, kişisel web sayfasında ziyaretçi sayısını izlemek için bir CGI programıydı. İlk başlarda bu dil ile sınırlı işlemler yapılabiliyordu. 1995 yılında PHP, yeni bir versiyon ile saklanan form verilerini işleyebilen bir dil haline geldi. Bu, web geliştiricilerin sayfa verilerini kaydetmek için ilk kez bir yol sunması açısından önemli bir gelişme oldu. PHP 1997’de PHP 3 çıktı ve bu sürüm, PHP’nin önemli bir dönüm noktası haline geldi çünkü Artifex Software tarafından yazılan ve PHP’nin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir motor olan Zend Engine kullanılmıştır. PHP 4, 2000 yılında piyasaya sürüldü ve bu sürümde, PHP’nin HTML ile birleştirilmesi için yeni bir yöntem olan PHP etiketi tanıtıldı ve bu kod bloklarını daha okunaklı hale getirdi. Ayrıca, PHP artık sınıfları v