Ana içeriğe atla

Güvenli Kripto Para Transferi Nasıl Yapılır?

Kripto Para Nedir?

Kripto para birimleri pek çok kişi tarafından duyulmuş ve devlet başkanlarından birçok büyük şirketlere kadar herkesin fazlaca dikkatini çekmiş olan bilinmeyeni çok olan bir olgu olarak bilinmektedir. Takas işlemlerini doğrulamak, onaylamak ve güvenli bir şekilde gerçekleştirmek için kriptografi kullanılabilmektedir. Bu ürünlerin herhangi bir fiziksel karşılığı bulunmamaktadır.

Banka kartları ya da kredi kartları ile harcanmakta ve aktarılmakta olan paralar da sanal paralar olarak bilinmektedir. Bunun nedeni; bu işlemler sonucunda sadece sistem verilerinde değişiklik meydana gelmektedir. Kripto paralar da aynı mantıkta çalışma prensibine sahip olabilmektedir. Ancak herhangi bir hükümet tarafından yönetilmeyen, herhangi bir otoriteye sahip olmayan ve merkezileştirilmemiş bir sistem olduğu için bu sistemin daha güvenli olmasını sağlamaktadır.

Kriptoloji Nedir?

Kriptoloji olarak adlandırılmakta olan kavram, bir şifreleme bilimi olarak karşımıza çıkmaktadır. Bir sisteme göre verilerin şifrelenmesine denmekte olan bu kavram; kripto paralar üzerinde ortam üzerinde şifrelerin oluşturulması ve çözülmesi aracılığıyla transfer edilmektedir. Bu sistemler sırasında hash fonksiyonları gibi algoritmalar kullanılmakta ve tercih edilmektedir.

Kripto Paraların Tarihi

Teknolojinin zıplama çağı olan 1990’lı yıllardan itibaren dijital bir para birimi oluşturmak amacıyla birçok farklı girişimde bulunulmuştur. Flooz, Beenz ve DigiCash gibi sistemler geliştirilmiş olup, bu girişimler finansal sıkıntılar, sahtekarlık, şirket içi bir takım anlaşmazlıklar gibi nedenlerden ötürü başarısızlıkla sonuçlanmıştır. Tüm bu çalışmalar güvenilir, üçüncü elden yaklaşım düşüncelerini geliştirmiştir. İlk kripto para olan Bitcoin ise, 2009 senesinin başlarında çıkmış olup, bir takım bireyler tarafından geliştirilmiştir. Açık kaynak kodlu bu yazılım, ağ içerisinde uçtan uca şifrelemeli dosya paylaşım platformlarına benzer konseptli bir platform üzerinden ilerleme sağlamaktadır.

Kripto Paraların Güvenliği

Ödeme sistemleri ile ilgili olarak en önemli problemlerden birisi yine aynı paranın iki kere harcanma olasılığı olarak bilinmektedir. Bu durumu önlemek için kullanılan geleneksel yöntemler, yapılan işlemlerin kaydını tutmakta olan merkezi bir aracı olarak bilinmektedir. Bu yöntemler araya tüm sermayeyi kontrol edebilen bir otoritenin girmesi olarak adlandırılmaktadır. Bu işlem de güvenliği azaltabilmektedir. Merkezsizleştirilmiş, başka bir deyiş ile dağıtık bir ağda yani Bitcoin gibi işlemin gerçekleşmesi için sistemin her parçasının onay vermesi gerekmektedir. Bu işlemler blockchain aracılığı ile yapılmaktadır.

Tüm transfer işlemleri gönderici ve alıcının hesap cüzdan adresleri ve yollanılacak miktar bilgileri ile gerçekleşmektedir.

Kripto Para Üretimi Nasıl Yapılmaktadır?

Kripto paraların mevcut üretimleri de kendileri gibi dağıtık bir sistem üzerinden gerçekleşebilmektedir. Ürünlerin tüm temeli kullanıcılar olarak bilinmektedir. Kripto para birimlerinin üretim sınırı bulunmakta ve bundan ötürü; kripto para miktarı artış gösterdiği taktirde kripto para üretmek için çözülmesi gereken işlemler zorlaşmaktadır.

Üretim işlemi madencilik yolu ile olmaktadır ve fiziksel bir madencilik olmasa dahi matematik problemleri çözmeye dayalı işlemler yapılabilmektedir. İşlemci gücü ve internet bağlantısına sahip olunduğu taktirde madencilik görevi, bireyler tarafından üstlenebilmektedir.

Kripto Para Kullanımı Yasal Mı?

Kripto paraların yasal olup olmaması ülkeden ülkeye göre değişkenlik göstermektedir. Bazı kripto paralarda yasal olup olmaması halen belirsiz olurken, bazı ülkeler kullanıma ve ticaretine açık açık zin vermektedir. Bazı ülkeler ise kripto para kullanımı yasaklanmış olsa da kullanıma sınır getirdi.

Madencilik Yapmak Yasal Bir İşlem Mi?

Kripto para üreticiliği yapmak, yani kripto para madenciliği işi ile ilgilenmek suç değildir. Yasal olmayan bir durum söz konusu olmamaktadır.

Kripto Paradan Kazancınız Vergilendirilir Mi?

Hesabınıza düzenli para girişi tespit edildiğinde, mevcut kazanç üzerinden vergi talep edilmesi mümkün olabilmektedir. Maliye tarafından bu kazançlar sorgulandığında, bu gelir kripto para takas işleminden ya da madencilikten elde ettiğinizi belirtmeniz mümkün olabilmektedir.

Kripto Paraların Avantajları Nelerdir?

Kripto paraların mevcut avantajları arasında;

  • Hiçbir merkez bankasına bağlı olmadığı için, mevcut ülkelerin ekonomik durumları etkilenmemektedir.
  • Hesabın dondurulması ya da hesaba el konulması, kripto para işlemlerinde mümkün olmamaktadır.

Güvenli Kripto Para Transferi Nasıl Yapılır?

Güvenli olarak kripto para transferi yapabilmenizi için gönderim yapacağınız karşı tarafın cüzdan bilgilerine sahip olmanız gerekmektedir. Cüzdan bilgilerini doğru ve eksiksiz bir şekilde hesapladığınız ve öğrendiğiniz taktirde; kendi hesabınız içerisinden ilgili tutarları girip, kripto para türlerini de seçerek başarılı bir şekilde transferi sağlayabilirsiniz. Transfer sırasında cüzdan türünü, altyapı sistem türünü seçmeli ve buna göre gönderme işlemini tamamlamanız gerekmektedir. Aksi taktirde bir takım sorunların oluşması mümkün olabilmektedir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wordpress Domain Değiştirme SQL kodları

Wordpress sitenizin domain değişikliği oldukça basit.İlk olarak Ftp üzerinden dosya yedeğinizi sunucuya yükleyin. Ardından phpmyadmin üzerinden mysql veritabanını upload ettikten sonra veritabanı adına tıklayın. sql menüsüne tıklayın açılan pencerede içerisinde bu kodları çalıştırın. Domain isimlerini kendi site isminize göre değiştirmeyi unutmayın. UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl'; UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.eskialanadi.com','http://www.yenialanadi.com'); UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com');

9 Adımda Mobil Oyun Yapın

1. Fikir Bulma: İyi bir mobil oyun yapmak için öncelikle bir fikir bulmanız gerekiyor. Bu fikirler oyun dünyasından veya günlük hayattan olabilir. Önemli olan oyunun ilgi çekici, eğlenceli ve yenilikçi olmasıdır. Örneğin günlük hayatınızda gördüğünüz veyaşadığınız bir konuyu senaryolaştırmaya çalışmaktan başlayabilirsiniz. 2. Araştırma: Fikirlerinizi geliştirirken piyasada benzer oyunlar olup olmadığını araştırmalısınız. Bu, oyunu yaparken karşılaşabileceğiniz sorunları önlemenize veya oyunu daha da geliştirmenize yardımcı olacaktır. 3. Platform Seçimi: Mobil oyun yaparken, hangi platformu seçeceğinize karar vermeniz gerekiyor. iOS, Android veya hem iOS hem de Android için mi olacak? Karar vermeden önce her platformun avantajları ve dezavantajları hakkında araştırma yapmalısınız. 4. Oyun Motoru: Mobil oyun geliştirmek için bir oyun motoru seçmeniz gerekiyor. Oyun motorları size arayüz, animasyon, fizik motoru, öğe yönetimi ve kullanıcı arayüzü gibi birçok özelliği sağlayacaktır. Un

PHP Yazılım Dilinin Tarihçesi

PHP ilk olarak 1994 yılında Danimarkalı bir geliştirici olan Rasmus Lerdorf tarafından yazılmıştır. Lerdorf, açık kaynaklı bir web geliştirme aracı olarak başlangıçta kendi ihtiyaçları için kullanmıştır. İlk oluşturulan program, kişisel web sayfasında ziyaretçi sayısını izlemek için bir CGI programıydı. İlk başlarda bu dil ile sınırlı işlemler yapılabiliyordu. 1995 yılında PHP, yeni bir versiyon ile saklanan form verilerini işleyebilen bir dil haline geldi. Bu, web geliştiricilerin sayfa verilerini kaydetmek için ilk kez bir yol sunması açısından önemli bir gelişme oldu. PHP 1997’de PHP 3 çıktı ve bu sürüm, PHP’nin önemli bir dönüm noktası haline geldi çünkü Artifex Software tarafından yazılan ve PHP’nin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir motor olan Zend Engine kullanılmıştır. PHP 4, 2000 yılında piyasaya sürüldü ve bu sürümde, PHP’nin HTML ile birleştirilmesi için yeni bir yöntem olan PHP etiketi tanıtıldı ve bu kod bloklarını daha okunaklı hale getirdi. Ayrıca, PHP artık sınıfları v