Ana içeriğe atla

Soğuk Cüzdan Nedir ve En Güvenli Soğuk Cüzdanlar Nelerdir

Kripto paraların korunması ve saklanması konularında ön plana çıkan Soğuk Cüzdan kavramı, yükselen bir trend haline gelmekte olan kripto paraların güvenliği adına yapılan araştırma ve uygulamalar birçok kişiyi soğuk cüzdanlarla karşı karşıya getirebilmektedir. Durum böyle olunca, soğuk cüzdanın ne olduğu ve ne işe yaradığına dair birçok soru gündeme gelebilmektedir. Kripto para dünyasına adım atmayı düşünen her bir yatırımcı, öncelikle kripto paralarının güvenliğini sağlamaları gerekmektedir.

Soğuk Cüzdan Nedir, Ne İşe Yarar?

Soğuk Cüzdan Kavramı, kripto para alım ve satım işlemlerini gerçekleştirmekte olan herkesin bildiği ya da öğrenmek istediği bir durum olarak karşımıza çıkabilmektedir. Genel olarak kripto paraların güvenliği, dijital para birimlerine yatırım yapmakta olan insanların önceliği olarak bilinmektedir. Tam da bu konu sırasında karşımıza soğuk cüzdan kavramı çıkmaktadır. Kripto paralarınızı soğuk cüzdanlar içerisinde saklayarak, onları güvenli bir şekilde saklamanız mümkün olabilmektedir. Soğuk cüzdanları kullandığınız süre boyunca; herhangi bir internet bağlantınız olmasa dahi, çevrim dışı cüzdanlar ile kripto paralarınızı saklamanız mümkün olabilmektedir. Bitcoin gibi kripto para birimlerinin korunması adına çevrim dışı kripto para cüzdanlarının kullanması mümkün olabilmektedir.

Soğuk Cüzdan ürünleri, USB Bellek formatında olabileceği gibi soğuk cüzdanlara çevrimiçi olarak erişmek de mümkün olmamaktadır. Bu cüzdanlar, aynı zamanda donanım cüzdanı olarak da çeşitli kaynaklarda ifade edilebilmektedir. Fiziksel donanımlardan meydana gelmekte olan bu ürünler, kripto para birimlerinin çevrim içi ortamda yaşayabileceği risklerin de önüne geçmemizi sağlamaktadır. Kripto para birimlerini internet ile erişilemez bir şekilde korumakta olan bu cihazlar, dijital varlıklarının çalınması gibi durumlarda da neredeyse mümkün olmadan işlemleri sağlamaktadır.  Varlıklarını uzun süre muhafaza etmeyi ve yatırımlarını uzun süre korumayı düşünen her bir yatırımcı soğuk cüzdanları tercih etmektedir.

En Güvenli Soğuk Cüzdanlar Nelerdir?

Trezor

Kullanıcılarına sunmuş olduğu güvenlik seçenekleriyle ön plana çıkan Bitcoin donanım cüzdanı olarak da bilinmektedir.

MetaMask

Web3 çözümlerini destekleyen, kullanıcıların tüm ihtiyaçlarına başarılı bir şekilde cevap veren bir sanal cüzdan olarak da bilinmektedir.

Trust Wallet

NFT Yatırımlarını desteklemekte olan bu cüzdan, kullanıcı dostu cüzdan olarak da bilinmektedir.

Kraken

Arayüzünün fazlasıyla sade olması ve altyapısının da bir o kadar sağlam ve kaliteli olması ile dikkat çekmekte olan sanal cüzdan olarak bilinmektedir.

Electrum

Birbirinden farklı ve türde olan dijital para birimlerini güvenceye alabilmek için üretilmiş Bitcon Cüzdan hesabı olarak bilinmektedir.

Luno

Üstün Güvenlik Hizmeti Sunmakta olan En İyi Bitcoin Hesap Seçeneği Olarak Bilinmektedir

Exodus

Mobil cihazlarınız ve masaüstü sunumlar için ücretsiz olarak Bitcoin cüzdanı olarak bilinmektedir.

Ledger Nano X

Hızlı özellikleri ve güvenlikli altyapısı ile öne çıkmakta olan kripto para cüzdanı olarak bilinmektedir.

Soğuk Cüzdanların Özellikleri Nelerdir?

Ledger olarak da adlandırılmakta olan soğuk cüzdanlar; internete bağlı olmadan kripto paralarınızı güvenli bir şekilde korumayı amaçlayan cüzdan uygulamaları olarak bilinmektedir. Kripto paralarını uzun süre dokunmadan muhafaza etmek isteyenler, tüm varlıklarını bu şekilde koruyabilmekte ve muhafaza edebilmektedir. İnternete erişimin olmadığı, genel olarak fiziksel bir yapıdan meydana gelen soğuk cüzdanlar, hırsızlık ihtimalleri neredeyse yok denecek kadar az. Düzenli olarak kripto para satın alan ya da satan kişiler sıcak cüzdanlar yerine soğuk cüzdanları tercih etmektedir. Çalışma şekli aynı bir USB bellek gibi olan bu soğuk cüzdanlar, genel ve özel anahtarlar yaratmak üzere rastgele sayı üreteçlerine sahiptir. Soğuk cüzdanlara erişim de her cüzdan sahibine özel olarak verilen hesap anahtarı ile sağlanmaktadır. Bu nedenle internete bağlı olmayan, çevrim dışı ve kişilere özel olarak hesap anahtarı sunan soğuk cüzdanlar, kripto paralarınızı en yüksek güvenlik düzeyine çıkartabilmekte olan çözümleri sizlere söylemektedir.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Wordpress Domain Değiştirme SQL kodları

Wordpress sitenizin domain değişikliği oldukça basit.İlk olarak Ftp üzerinden dosya yedeğinizi sunucuya yükleyin. Ardından phpmyadmin üzerinden mysql veritabanını upload ettikten sonra veritabanı adına tıklayın. sql menüsüne tıklayın açılan pencerede içerisinde bu kodları çalıştırın. Domain isimlerini kendi site isminize göre değiştirmeyi unutmayın. UPDATE wp_options SET option_value = replace(option_value, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com') WHERE option_name = 'home' OR option_name = 'siteurl'; UPDATE wp_posts SET guid = replace(guid, 'http://www.eskialanadi.com','http://www.yenialanadi.com'); UPDATE wp_posts SET post_content = replace(post_content, 'http://www.eskialanadi.com', 'http://www.yenialanadi.com');

9 Adımda Mobil Oyun Yapın

1. Fikir Bulma: İyi bir mobil oyun yapmak için öncelikle bir fikir bulmanız gerekiyor. Bu fikirler oyun dünyasından veya günlük hayattan olabilir. Önemli olan oyunun ilgi çekici, eğlenceli ve yenilikçi olmasıdır. Örneğin günlük hayatınızda gördüğünüz veyaşadığınız bir konuyu senaryolaştırmaya çalışmaktan başlayabilirsiniz. 2. Araştırma: Fikirlerinizi geliştirirken piyasada benzer oyunlar olup olmadığını araştırmalısınız. Bu, oyunu yaparken karşılaşabileceğiniz sorunları önlemenize veya oyunu daha da geliştirmenize yardımcı olacaktır. 3. Platform Seçimi: Mobil oyun yaparken, hangi platformu seçeceğinize karar vermeniz gerekiyor. iOS, Android veya hem iOS hem de Android için mi olacak? Karar vermeden önce her platformun avantajları ve dezavantajları hakkında araştırma yapmalısınız. 4. Oyun Motoru: Mobil oyun geliştirmek için bir oyun motoru seçmeniz gerekiyor. Oyun motorları size arayüz, animasyon, fizik motoru, öğe yönetimi ve kullanıcı arayüzü gibi birçok özelliği sağlayacaktır. Un

PHP Yazılım Dilinin Tarihçesi

PHP ilk olarak 1994 yılında Danimarkalı bir geliştirici olan Rasmus Lerdorf tarafından yazılmıştır. Lerdorf, açık kaynaklı bir web geliştirme aracı olarak başlangıçta kendi ihtiyaçları için kullanmıştır. İlk oluşturulan program, kişisel web sayfasında ziyaretçi sayısını izlemek için bir CGI programıydı. İlk başlarda bu dil ile sınırlı işlemler yapılabiliyordu. 1995 yılında PHP, yeni bir versiyon ile saklanan form verilerini işleyebilen bir dil haline geldi. Bu, web geliştiricilerin sayfa verilerini kaydetmek için ilk kez bir yol sunması açısından önemli bir gelişme oldu. PHP 1997’de PHP 3 çıktı ve bu sürüm, PHP’nin önemli bir dönüm noktası haline geldi çünkü Artifex Software tarafından yazılan ve PHP’nin daha hızlı çalışmasını sağlayan bir motor olan Zend Engine kullanılmıştır. PHP 4, 2000 yılında piyasaya sürüldü ve bu sürümde, PHP’nin HTML ile birleştirilmesi için yeni bir yöntem olan PHP etiketi tanıtıldı ve bu kod bloklarını daha okunaklı hale getirdi. Ayrıca, PHP artık sınıfları v